ONDEROOGLIDCORRECTIE

Naarmate we ouder worden verliezen we elasticiteit van de huid waardoor de huid gaat hangen. Dit gebeurt bij veel mensen ook bij de onderoogleden. Een ander verschijnsel is dat het vet van de onderoogleden gaat uitpuilen, dit noemen we wallen. Het resulteert in een vermoeide blik. Een onderooglidcorrectie kan dit probleem oplossen. Hierbij wordt het teveel aan huid verwijderd en de vetophoping gereduceerd.
Regelmatig hebben patiënten klachten van zowel boven- als onderoogleden, dan kan overwogen worden om een gecombineerde boven- en onderooglidcorrectie in één ingreep te doen.

 

CONSULT

Tijdens het consult zal dokter MacLennan samen met u uw situatie bespreken en vervolgens de behandeling uitleggen. Uw algehele gezondheidstoestand wordt in kaart gebracht en er worden foto’s gemaakt van uw onderoogleden. De meeste patiënten klagen over het feit dat ze er vermoeid en oud uitzien. Indien er slechts sprake is van een huidoverschot kan de operatie onder lokale verdoving plaatsvinden en zal het litteken onder de wimperrand geplaatst worden. Als er tevens een indicatie is om de vetophoping (wallen) te reduceren dan zal er via de binnenkant van het onderooglid geopereerd worden (transconjunctivaal) en dat betekent een lichte narcose. Tijdens dit consult worden ook de risico's op complicaties besproken en wat u kunt verwachten ten aanzien van het herstel en eindresultaat.

 

OPERATIE

De operatie vindt plaats onder lokale verdoving of een lichte narcose en wordt uitgevoerd volgens de techniek die met u is overeengekomen. De wond (onder de wimperrand) wordt gehecht met een niet-oplosbare hechting die na één week wordt verwijderd tijdens een controle in de kliniek.

 

NAZORG EN HERSTEL

U kunt het medisch centrum kort na de ingreep verlaten. Pijn kan indien nodig worden behandeld met pijnstillers die u krijgt voorgeschreven. Het is verstandig om direct na de operatie het wondgebied te koelen met een koelbril. De verpleegkundige zal u hierover de instructies geven. De onderoogleden zullen de eerste dagen gezwollen en blauw zijn maar dit verdwijnt binnen enkele dagen. De genezing duurt doorgaans twee weken en u kunt uw werkzaamheden na ongeveer 3 dagen tot 1 week weer hervatten.

 

RISICO'S EN COMPLICATIES

Bij iedere operatie bestaat een risico op algemene complicaties zoals nabloeding en infectie.
Bij een onderooglidcorrectie kunnen hiernaast ook nog andere complicaties optreden zoals wonddehiscentie en asymmetrie.

 

KOSTEN

De kosten van een onderooglidcorrectie kunt u vinden op de website van het Boerhaave Medisch Centrum te Amsterdam.