Injectables &
huidtherapie

936x936 injections1
Maclinic-logo

PEELINGS

Een peeling is een behandeling om de kwaliteit van de huid te verbeteren en de textuur van de huid egaal en glad te maken. Een peeling verwijdert de bovenste laag (dode) huidcellen en activeert uw diepere huid om weer een nieuwe opperlaag te maken.
In MAClinic wordt met verschillende soorten peelings gewerkt; de fruitzuurpeeling van Neostrata ,de modified Jessner peeling en de TCA (trichloorazijnzuur) peeling van Mesoestetic.
Een veel toegepaste aanvulling op een peeling is mesotherapie. Dit geeft een hele sterke voeding en hydratatie van de huid. U kunt hierover meer lezen in het hoofdstuk mesotherapie.

NEOSTRATA PEELING

De Neostrata peeling is een fruitzuurpeeling gebaseerd op glycol. Deze peeling werkt tot in de lederhuid, de plek om de celdeling te corrigeren en te herstructureren. Glycolzuur trekt water aan en is daarom een sterke moisturizer. Daarnaast stimuleert glycol de fibroblasten, die zorgen voor de productie van elastine en collageenvezels. De peeling verwijdert de bovenste huidlaag en activeert het onderliggende bindweefsel. Onregelmatigheden zoals pigmentvlekjes, poriën, acné, littekentjes en grove huidlijnen verminderen en het resultaat is dat uw huid stralender, voller, egaler en glad oogt.
De Neostrata peeling is er in verschillende sterktes en kan in meerdere sessies worden gegeven. Er wordt begonnen met een milde dosering glycol om vervolgens, met tussenpozen van 2 weken, de dosering geleidelijk op te hogen. Het voordeel hiervan is dat uw huid langzaam went aan het zuur van de peeling en daarom een minimale reactie in de vorm van roodheid of irritatie geeft (wat bij veel andere peelings wel het geval is). Het wordt daarom ook wel een ‘lunchtime’ peeling genoemd, want na de behandeling kunt u direct weer aan het werk.

MESOESTETIC JESSNER PEELING

De modified Jessner peeling van Mesoestetic bevat salicylzuur, melkzuur en citroenzuur. Het behandelt pigmentvlekjes, poriën, huidslapte en oppervlakkige rimpels. Na afloop zal uw huid stralen en zacht aanvoelen.

MESOESTETIC TCA PEELING

De trichloorazijnzuur peeling is een chemische peeling. Het behandelt pigmentvlekken, poriën, acné, huidslapte en rimpels. Deze peeling dringt dieper in de huid dan de peeling van Mesoestetic. Uw huid zal na de behandeling reageren met roodheid en vervellen. Dit hoort bij een chemische peeling en het proces van exfoliatie. Uw huid zal sterk verbeteren na deze behandeling.

 

CONSULT EN BEHANDELING

Tijdens het consult zal dokter MacLennan samen met u uw huid beoordelen en een behandeladvies geven. Uw algehele gezondheid wordt in kaart gebracht en er worden foto’s gemaakt. Peelings worden niet in de zomermaanden gegeven aangezien UV-straling een negatieve invloed heeft op de werking van de peeling en uw huid.
Indien wordt besloten over te gaan tot een Neostrata peeling dan zal u starten met het dagelijks aanbrengen van een Neostrata pre-peeling crème, zo kan uw huid aan het glycolzuur wennen en dit bereidt uw huid optimaal voor op de peeling. Daarna wordt de afspraak gemaakt voor de daadwerkelijke peeling. Een behandeling duurt ongeveer 20 minuten. Tijdens de behandeling prikkelt uw huid, maar het doet geen pijn. Na de behandeling smeert u een paar dagen met een herstellende Neostrata crème.
Als u kiest voor een Mesoestetic Jessner of TCA peeling kan dat tijdens hetzelfde consult worden gedaan. De behandeling duurt ongeveer 30 minuten.
Tijdens dit consult worden ook de risico's op complicaties besproken en wat u kunt verwachten ten aanzien van het herstel en eindresultaat.

 

NABEHANDELING

Bij alle peelings is het van belang dat tot 3 weken (bij TCA tot 6 weken) na de peeling UV-straling wordt vermeden. Gebruik overdag een crème met beschermingsfactor factor 50.
Bij de TCA peeling mogen tot twee weken na de behandeling geen peelings, scrubs, aroma-therapie of essentiële oliën worden gebruikt. Daarnaast vervelt de huid na de TCA peeling duidelijk zichtbaar in de eerste week na de behandeling en gaan de meeste mensen daarom na een week pas weer aan het werk.

 

RESULTAAT

Bij alle peelings is het resultaat dat uw huid er steviger, egaler en stralender uitziet. Dit is binnen enkele dagen na de peeling al zichtbaar. Bij de TCA peeling duurt het iets langer voordat het effect te zien is omdat het de huid meer tijd kost om te herstellen maar het grote voordeel van deze peeling is dat het leidt tot een zeer zichtbaar verbeterde huid.

 

RISICO'S EN COMPLICATIES

De kans op complicaties bij een peeling is klein. Tijdens het consult wordt uw huid goed beoordeeld en er wordt een inschatting gemaakt voor welke peeling uw huid geschikt is.
Soms reageert de huid toch met meer roodheid en irritatie dan verwacht. Mogelijk heeft u dan een allergie voor 1 van de bestanddelen van de peeling.
Het wordt afgeraden om een peeling te doen tijdens zwangerschap of borstvoeding.

 

TARIEVEN

MESOESTETIC JESSNER PEELING

Peeling  €150