SCHAAMLIPCORRECTIE

Als uw kleine (binnenste) schaamlippen langer zijn dan uw grote (buitenste) schaamlippen dan kunt u daarvan lichamelijke klachten ondervinden en hier onzeker over zijn. Een schaamlipcorrectie corrigeert dit ongemak.

 

CONSULT

Tijdens het consult zal dokter MacLennan samen met u uw situatie beoordelen en de behandeling uitleggen. Ook wordt uw algehele gezondheidstoestand in kaart gebracht. De meeste vrouwen geven tijdens het consult aan last te hebben met fietsen, sporten en het dragen van strakke broeken. Ook voelen ze zich onzeker tijdens intieme momenten en ze lopen meestal al langere tijd rond met het probleem. Tijdens dit consult worden ook de risico's op complicaties besproken en wat u kunt verwachten ten aanzien van het herstel en eindresultaat.

 

OPERATIE

De operatie vindt in het algemeen plaats onder lokale verdoving maar u kunt ook kiezen voor algehele narcose. De essentie van de ingreep is dat het overschot aan huid van de kleine schaamlip in de lengterichting wordt verwijderd. De wonden worden gesloten met oplosbare hechtingen. Tot slot wordt er een verband aangelegd.

 

NAZORG EN HERSTEL

U kunt het medisch centrum kort na de ingreep verlaten. De pijn valt in het algemeen erg mee maar kan indien nodig worden behandeld met pijnstillers die u krijgt voorgeschreven. De wonden zullen strak en gespannen aanvoelen. Zwelling en bloeduitstorting zijn normale verschijnselen en zullen in de eerste weken wegtrekken. Het resultaat is na ongeveer 3 maanden pas goed te zien.

 

RISICO'S EN COMPLICATIES

Bij iedere operatie bestaat een risico op algemene complicaties zoals nabloeding en infectie.
Bij een schaamlipcorrectie kunnen daarnaast ook nog andere complicaties optreden zoals: wonddehiscentie, seroom en hematoom.

 

KOSTEN

De kosten van een schaamlipcorrectie kunt u vinden op de website van het Boerhaave Medisch Centrum te Amsterdam.