Injectables &
huidtherapie

936x936 injections1
Maclinic-logo

FILLERS

Naarmate we ouder worden verliest onze huid aan elasticiteit en stevigheid en verdwijnt ons onderhuids vet volume. Daardoor wordt de huid dunner en gaat hangen waardoor rimpels en plooien zichtbaar worden. Een filler voegt het volume toe wat verloren is gegaan. De veiligste en meest betrouwbare fillers zijn hyaluronzuurfillers die de huid hydrateren en volume toevoegen. Hyaluronzuur is een lichaamseigen stof (een suiker) die onder andere voor komt in huid- en bindweefsel. Het zorgt ervoor dat de huid soepel en veerkrachtig blijft.
Fillers zijn geschikt om diepe rimpels mee op te vullen, lippen mee te verstevigen of te vergroten, volume onder de ogen (wallen) mee aan te vullen en om de gezichtscontouren te verbeteren.
Er zijn verschillende merknamen voor hyaluronzuur. In MAClinic wordt u behandeld met Restylane, van de pharmaceut Galderma. Dit is een tijdelijke filler.

 

CONSULT EN BEHANDELING

Tijdens het consult zal dokter MacLennan samen met u uw wensen bespreken en een behandeladvies geven. Uw algehele gezondheid wordt in kaart gebracht en er worden foto’s gemaakt.
Indien wordt besloten over te gaan tot een behandeling met fillers wordt daarvoor een nieuwe afspraak gemaakt. Voor de verschillende zones in uw gezicht bestaan verschillende fillers. Daarvan verschilt de samenstelling en werkingsduur. Een fillerbehandeling duurt ongeveer 30 minuten. Er kan gebruik worden gemaakt van verdoving waardoor de behandeling niet als pijnlijk zal worden ervaren.
Tijdens dit consult worden ook de risico's op complicaties besproken en wat u kunt verwachten ten aanzien van het herstel en eindresultaat.

 

NABEHANDELING

Direct na de behandeling kan lichte roodheid, een blauw plekje of zwelling te zien zijn. Dit trekt snel weg.
Vermijd de eerste 4 uur na de behandeling liggen, bukken, zonnebaden, intensief sporten of massage over het behandelde gebied.
De eerste dagen moet intensieve druk op het gezicht worden vermeden.

 

RESULTAAT

Het resultaat van fillers is direct te zien en het houdt ongeveer 12 maanden aan.
In de eerste weken na de behandeling trekt het hyaluronzuur nog watermoleculen aan waardoor er meer aan volume bijkomt.

 

RISICO'S EN COMPLICATIES

Hyaluronzuur is een natuurlijk product en daardoor een zeer veilig geneesmiddel. De kans op bijwerkingen of complicaties is zeldzaam.
Een aantal mogelijke klachten die kunnen optreden zijn: ontsteking, blauwe plekken rondom de injectie, zwelling en asymmetrie.
Het wordt afgeraden om met fillers te worden behandeld tijdens zwangerschap of borstvoeding.

 

TARIEF

Restylane 1 ml   €450