BOVENBEENLIFT

Door grote schommelingen in het lichaamsgewicht of door natuurlijke veroudering kan de huid van uw bovenbenen slap zijn en daardoor hangen en rimpelen. Een bovenbeenlift (medische term: dermolipectomie van het bovenbeen) kan dit verhelpen. De huid wordt opgetrokken aan de binnenzijde van uw bovenbeen en het overschot aan huid wordt verwijderd. Indien u ook een teveel heeft aan vet ter plaatse van uw bovenbenen dan kan dat met aanvullende liposuctie worden behandeld. Bij deze ingreep speelt ook de kwaliteit en elasticiteit van uw huid een aanzienlijke rol in het verkrijgen van een fraai resultaat.
Voor de grootste kans op een blijvend resultaat is het ook belangrijk dat u ten tijde van de ingreep op een stabiel streefgewicht bent.

 

CONSULT

Tijdens het consult zal dokter MacLennan eerst uitgebreid samen met u uw wensen bespreken en vervolgens de behandeling die het beste bij u past. Uw algehele gezondheidstoestand wordt in kaart gebracht en er worden foto’s van uw benen gemaakt. Afhankelijk van de mate van huidoverschot en de elasticiteit van uw huid wordt bepaald hoe het litteken zal verlopen. Dit kan variëren van langs de buitenste schaamlippen tussen de benen door tot in de bil plooi, of het litteken wordt uitgebreid tot een lang S vormig litteken dat loopt van lies tot knie. Tijdens dit consult worden ook de risico's op complicaties besproken en wat u kunt verwachten ten aanzien van het herstel en eindresultaat.

 

OPERATIE

De operatie vindt plaats onder algehele narcose. Voordat u onder narcose gaat worden uw benen afgetekend. De ingreep vindt plaats volgens de techniek die met u is overeengekomen. Indien nodig wordt er aanvullend nog liposuctie verricht. De wonden worden gesloten met oplosbare hechtingen en daaroverheen worden hechtpleisters geplakt. Er wordt een compressiebroek bij u aangetrokken.

 

NAZORG EN HERSTEL

U kunt het medisch centrum ongeveer 4 uur na de operatie verlaten of in sommige gevallen de volgende dag. De pijn wordt behandeld met pijnstillers die u krijgt voorgeschreven. Uw benen zullen strak en gespannen aanvoelen. Het is beter om de eerste twee weken heel rustig aan te doen met lopen. De compressiebroek dient u gedurende 4 weken dag en nacht te dragen en daarna nog 2 weken overdag. Na 24 uur mag u douchen en dan mag de compressiebroek even uit. Het wondgebied zal de eerste weken gezwollen en beurs zijn, dat is normaal. U kunt uw werkzaamheden na ongeveer 2 weken weer hervatten maar u dient gedurende 6 weken geen zware arbeid of sport te verrichten.

 

RISICO'S EN COMPLICATIES

Bij iedere operatie bestaat een risico op algemene complicaties zoals nabloeding en infectie.
Bij een bovenbeenlift kunnen hiernaast ook nog andere complicaties optreden zoals: wonddehiscentie, seroom, hematoom, dogears, vetnecrose en gevoelsstoornissen van de huid.

 

KOSTEN

De kosten van een bovenbeenlift kunt u vinden op de website van het Boerhaave Medisch Centrum te Amsterdam.