BILLIFT

Door grote schommelingen in het lichaamsgewicht of door natuurlijke veroudering kan de huid van uw billen slap zijn en hangen. Een billift (medische term: dermolipectomie van de billen) kan dit verhelpen. Het overschot aan huid wordt chirurgisch verwijderd om de billen weer strak te maken. Indien u ook een teveel heeft aan vet ter plaatse van uw billen dan kan dat met aanvullende liposuctie worden behandeld. Voor de grootste kans op een blijvend resultaat is het belangrijk dat u ten tijde van de ingreep op een stabiel streefgewicht bent.

 

CONSULT

Tijdens het consult zal dokter MacLennan eerst uitgebreid samen met u uw wensen bespreken en vervolgens de behandeling die het beste bij u past. Uw algehele gezondheidstoestand wordt in kaart gebracht en er worden foto’s van uw billen gemaakt. Het litteken zal aan de bovenzijde van uw billen worden geplaatst en binnen de rand van uw onderbroek vallen. Tijdens dit consult worden ook de risico's op complicaties besproken en wat u kunt verwachten ten aanzien van het herstel en eindresultaat.

 

OPERATIE

De operatie vindt plaats onder algehele narcose. Voordat u onder narcose gaat worden uw billen afgetekend. De ingreep vindt plaats volgens de techniek die met u is overeengekomen. Indien nodig wordt er aanvullend liposuctie verricht. De wonden worden gesloten met oplosbare hechtingen en daaroverheen worden hechtpleisters geplakt. Tot slot wordt er een elastische broek bij u aangetrokken.

 

NAZORG EN HERSTEL

U kunt het medisch centrum de volgende dag verlaten. De pijn wordt behandeld met pijnstillers die u krijgt voorgeschreven. Uw billen zullen strak en gespannen aanvoelen. Het is van groot belang om de spanning op uw billen de eerste twee weken te vermijden. Dit houdt in dat u niet mag zitten in een stoel die uw rug en bovenbenen in een hoek van 90 graden ten opzichte van elkaar laat verlopen. U mag dus slechts liggen op buik en rug, of heel erg onderuit gezakt zitten. De compressiebroek dient u gedurende 4 weken dag en nacht te dragen en daarna nog 2 weken overdag. Na 24 uur mag u douchen en dan mag de compressiebroek even uit. Het wondgebied zal de eerste weken gezwollen en beurs zijn, dat is normaal. U kunt uw werkzaamheden na ongeveer 2 weken weer hervatten maar u dient gedurende 6 weken geen zware arbeid of sport te verrichten.

 

RISICO'S EN COMPLICATIES

Bij iedere operatie bestaat een risico op algemene complicaties zoals nabloeding en infectie.
Bij een billift kunnen hiernaast ook nog andere complicaties optreden zoals: wonddehiscentie, seroom, hematoom, vetnecrose en gevoelsstoornissen van de huid.

 

KOSTEN

De kosten van een billift kunt u vinden op de website van het Boerhaave Medisch Centrum te Amsterdam.