Injectables &
huidtherapie

936x936 injections1
Maclinic-logo

BOTOX®

Botuline toxine type A (ook wel Botox® genoemd) is een eiwit dat wordt aangemaakt door de bacterie Clostridium Botulinum toxine. Het blokkeert de prikkeloverdracht van zenuw naar spier. Daardoor spant de spier minder krachtig aan en verdwijnen de rimpels die veroorzaakt worden door deze spierspanning.
Door botox® in de mimische spieren te spuiten, verdwijnen de rimpels die door deze spieren ontstaan zoals de fronsrimpel, de voorhoofdrimpels en de kraaienpootjes rondom de ogen.
Een behandeling met botox® geeft een frisse en jonge uitstraling.
Er zijn verschillende merknamen voor botuline toxine. In MAClinic wordt u behandeld met Azzalure, van de pharmaceut Galderma.
Botox® wordt niet alleen gebruikt om rimpels te verminderen, het kan ook een goede behandeling zijn voor medische klachten die veroorzaakt worden door een hoge spierspanning zoals migraine, overmatig transpireren en tandenknarsen.
Bij migraine wordt botox® in bepaalde spieren van uw gezicht en/of nek gespoten afhankelijk van waar de pijn door de migraine wordt ervaren.
Bij overmatig transpireren wordt botox® in de zweetkliertjes gespoten van handen, voeten of oksels.
Bij tandenknarsen wordt botox® gespoten in de kauwspier waardoor deze krimpt, minder gebruikt wordt en het tandenknarsen zal stoppen.

 

CONSULT EN BEHANDELING

Tijdens het consult zal dokter MacLennan samen met u uw wensen bespreken en een behandeladvies geven. Uw algehele gezondheid wordt in kaart gebracht en er worden foto’s gemaakt.
Indien wordt besloten over te gaan tot een botox® behandeling kan dat direct uitgevoerd worden. Een botox® behandeling duurt ongeveer 15 minuten. Er wordt een dunne naald gebruikt waardoor de behandeling nauwelijks als pijnlijk wordt ervaren.
Uiteraard worden tijdens dit consult ook de risico's op complicaties besproken en wat u kunt verwachten ten aanzien van het herstel en eindresultaat.

 

NABEHANDELING

Direct na de behandeling kan lichte roodheid, een blauw plekje of een zwelling te zien zijn maar dit trekt snel weg.
Vermijd de eerste 4 uur na de behandeling liggen, bukken, zonnebaden, intensief sporten en massage over het behandelde gebied.
Tevens moet de eerste dagen intensieve druk op het gezicht worden vermeden.

 

RESULTAAT

Het effect van botox® begin je na ongeveer 4 dagen te zien en na 2 weken werkt het optimaal. Het resultaat houdt tot maximaal 6 à 7 maanden aan.
Hoe langer je botox® gebruikt, hoe langer het blijft werken. Botox® wordt door het lichaam zelf afgebroken en is dus nooit blijvend.

 

RISICO'S EN COMPLICATIES

Botox® is een zeer veilig geneesmiddel met een lage kans op bijwerkingen of complicaties.
Een aantal mogelijke klachten die kunnen optreden zijn: blauwe plekken rondom de injectie, zwelling, hoofdpijn, zakken van de wenkbrauw, zakken van het ooglid en allergische reactie.
Een botox® behandeling wordt afgeraden tijdens zwangerschap en borstvoeding, tijdens een antibioticakuur, bij koorts of als u lijdt aan Myastenia gravis, Lambert Eaton syndroom, Multiple Sclerose en Amyotrofische Laterale Sclerose.

 

TARIEVEN

RIMPELS

Frons
Voorhoofd
Kraaienpootjes
Afhangende mondhoeken
Bovenlip
Kin

1 zone €175

2 zones €280

3 zones €385

 

OVERMATIG ZWETEN

Oksels   €650

Handen   €650

Voeten   €650