OORLELCORRECTIE

Door middel van een oorlelcorrectie worden uitgescheurde oorlellen gecorrigeerd of te grote oorlellen verkleind.

 

CONSULT

Tijdens het consult zal dokter MacLennan samen met u uw situatie bespreken en vervolgens de behandeling uitleggen. Ook wordt uw algehele gezondheidstoestand in kaart gebracht. De essentie van het herstellen van een uitgescheurde oorlel is dat het gaatje er helemaal wordt uitgesneden en de wond wordt gesloten. Dit resulteert in een litteken midden op uw oorlel. Na 3 maanden kunt u een nieuw gaatje laten prikken. Bij een oorlelverkleining wordt er een stukje weefsel uit de oorlel gesneden. Vervolgens wordt de wond gesloten en dat resulteert in een nauwelijks zichtbaar litteken. Tijdens dit consult worden tevens de risico's op complicaties besproken en wat u kunt verwachten ten aanzien van het herstel en eindresultaat.

 

OPERATIE

De operatie vindt plaats onder lokale verdoving en wordt uitgevoerd volgens de techniek die met u is overeengekomen. De wond wordt gehecht met hechtingen die na 10 tot 14 dagen worden verwijderd.

 

NAZORG EN HERSTEL

U kunt het medisch centrum kort na de ingreep verlaten. Uw oorlellen kunnen de eerste dagen tot weken nog gezwollen en beurs zijn, dat is een normaal verschijnsel.
Het is verstandig om de eerste drie weken geen contactsport te doen want de wond is dan nog kwetsbaar.

 

RISICO'S EN COMPLICATIES

Bij iedere operatie bestaat een risico op algemene complicaties zoals nabloeding en infectie.
Bij een oorlelcorrectie kunnen hiernaast ook nog andere complicaties optreden zoals wonddehiscentie en asymmetrie.

 

KOSTEN

De kosten van een oorlelcorrectie kunt u vinden op de website van het Boerhaave Medisch Centrum te Amsterdam.