WENKBRAUWLIFT

Naarmate we ouder worden verliezen we elasticiteit van de huid waardoor de huid gaat hangen. Dit gebeurt bij sommige mensen ook bij het voorhoofd waardoor de wenkbrauwen lager komen te staan. Het wordt als vermoeiend ervaren, het geeft een nors uiterlijk en het kan zelfs een verminderd gezichtsveld geven. Een wenkbrauwlift kan in dit geval de oplossing bieden.

 

CONSULT

Tijdens het consult zal dokter MacLennan samen met u uw situatie bespreken en vervolgens de behandeling uitleggen. Uw algehele gezondheidtoestand wordt in kaart gebracht en er worden foto’s gemaakt van uw gezicht.
Er zijn meerdere methoden om een wenkbrauwlift te bereiken: een klassieke voorhoofdslift, een endoscopische voorhoofdslift, een directe wenkbrauwlift en een laterale wenkbrauwlift.
Bij de klassieke voorhoofdslift wordt er, afhankelijk van de hoogte van uw voorhoofd, net voor of achter de haargrens een reep huid of behaarde hoofdhuid verwijderd, van oor tot oor. Zo worden dus zowel voorhoofd als wenkbrauwen opgetrokken.
Bij de endoscopische voorhoofdslift worden middels een kijk-operatie en het gebruik van botankertjes, het voorhoofd en de wenkbrauwen opgetrokken.
Bij de directe wenkbrauwlift worden de wenkbrauwen gelift door het weghalen van een reep huid direct boven de wenkbrauwen. Dit resulteert dus in een litteken boven de wenkbrauwen. Dit gebeurt vooral bij wat oudere mannen die al veel huidlijnen hebben in hun voorhoofd. Dan valt het litteken nauwelijks op.
Bij de laterale wenkbrauwlift worden alleen de buitenste delen van de wenkbrauwen gelift door het weghalen van een reepje huid net voor of achter de haargrens. Dit is geïndiceerd indien alleen de buitenste delen van de wenkbrauwen hangen.
Tijdens dit consult worden ook de risico's op complicaties besproken en wat u kunt verwachten ten aanzien van het herstel en eindresultaat.

 

OPERATIE

De operatie vindt plaats onder lokale verdoving of narcose, afhankelijk van het type ingreep en wordt uitgevoerd volgens de techniek die met u is overeengekomen. De wonden worden gehecht met een oplosbare hechtingen en er wordt een passend verband aangelegd.

 

NAZORG EN HERSTEL

U kunt het medisch centrum kort na de ingreep verlaten in het geval van lokale verdoving. Als u onder narcose gaat dan kunt u aan het einde van de dag of de volgende dag naar huis. Pijn zal worden behandeld met pijnstillers die u krijgt voorgeschreven. De huid zal strak aanvoelen en het optreden van zwelling en bloeduitstorting is normaal, dat verdwijnt na een paar dagen. De genezing duurt ongeveer 4 tot 7 dagen.

 

RISICO'S EN COMPLICATIES

Bij iedere operatie bestaat een risico op algemene complicaties zoals nabloeding en infectie.
Bij een wenkbrauwlift kunnen hiernaast ook nog andere complicaties optreden zoals wonddehiscentie en asymmetrie.

 

KOSTEN

De kosten van een wenkbrauwlift kunt u vinden op de website van het Boerhaave Medisch Centrum te Amsterdam.