BOVENARMLIFT

Door grote schommelingen in het lichaamsgewicht of door natuurlijke veroudering kan de huid van uw bovenarmen slap zijn en hangen. Een bovenarmlift (medische term: dermolipectomie van de bovenarm) kan dit verhelpen. Het overschot aan huid wordt chirurgisch verwijderd om de armen weer strak te maken. Indien u ook een teveel heeft aan vet ter plaatse van uw bovenarmen dan kan dat met aanvullende liposuctie worden behandeld. Voor de grootste kans op een blijvend resultaat is het belangrijk dat u ten tijde van de ingreep op een stabiel streefgewicht bent.

 

CONSULT

Tijdens het consult zal dokter MacLennan eerst uitgebreid samen met u uw wensen bespreken en vervolgens de behandeling die het beste bij u past. Uw algehele gezondheidstoestand wordt in kaart gebracht en er worden foto’s van uw armen gemaakt. Afhankelijk van de mate van huidoverschot en de elasticiteit van uw huid wordt bepaald hoe het litteken zal verlopen. Dit kan variëren van alleen in de oksel tot een lang S vormig litteken dat loopt van elleboog tot in de oksel. Tijdens dit consult worden ook de risico's op complicaties besproken en wat u kunt verwachten ten aanzien van het herstel en eindresultaat.

 

OPERATIE

De operatie vindt plaats onder algehele narcose. Voordat u onder narcose gaat worden uw armen afgetekend. De ingreep vindt plaats volgens de techniek die met u is overeengekomen. Indien nodig wordt er aanvullend nog liposuctie verricht. De wonden worden gesloten met oplosbare hechtingen en daaroverheen worden hechtpleisters geplakt. Tot slot wordt er een compressiehemd bij u aangetrokken.

 

NAZORG EN HERSTEL

U kunt het medisch centrum ongeveer 4 uur na de operatie verlaten, of in sommige gevallen de volgende dag. De pijn wordt behandeld met pijnstillers die u krijgt voorgeschreven. Uw armen zullen strak en gespannen aanvoelen en het is beter om uw armen de eerste twee weken minimaal te bewegen. De compressiekleding dient u gedurende 4 weken dag en nacht te dragen en vervolgens nog 2 weken overdag. Na 24 uur mag u douchen en dan mag het compressiehemd even uit. Het wondgebied zal de eerste weken gezwollen en beurs zijn, dat is normaal. U kunt uw werkzaamheden na ongeveer 2 weken weer hervatten maar u dient gedurende 6 weken geen zware arbeid of sport te verrichten.

 

RISICO'S EN COMPLICATIES

Bij iedere operatie bestaat een risico op algemene complicaties zoals nabloeding en infectie.
Bij een bovenarmlift kunnen hiernaast ook nog andere complicaties optreden zoals: wonddehiscentie, seroom, hematoom, dogears, vetnecrose en gevoelsstoornissen van de huid.

 

KOSTEN

De kosten van een bovenarmlift kunt u vinden op de website van het Boerhaave Medisch Centrum te Amsterdam.