Curriculum Vitae

Dokter MacLennan deed haar studie geneeskunde aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Zij werd eerst 3 keer uitgeloot en studeerde in die jaren economie. In haar vierde studiejaar werd ze geplaatst om geneeskunde te gaan studeren en zette zij de eerste stap om haar droom om chirurg te worden te verwezenlijken.

Gedurende haar co-schappen kwam dokter MacLennan erachter dat ze plastisch chirurg wilde worden. In 2006 werd zij basisarts en in 2008 begon zij aan haar specialisatie tot plastisch chirurg. Zij deed haar vooropleiding algemene chirurgie in het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis te Amsterdam en haar vervolgopleiding plastische chirurgie in het Academisch Medisch Centrum te Amsterdam, Het Rode Kruis Ziekenhuis te Beverwijk en het NKI Antoni van Leeuwenhoek.
Dokter MacLennan is in haar carrière op meerdere momenten actief bezig geweest met wetenschappelijk onderzoek op het gebied van huidkanker en brandwonden. Ze heeft hierbij artikelen gepubliceerd en lezingen gehouden op congressen.

In 2016 en 2017 woonde dokter MacLennan met haar gezin in Frankrijk en werkte zij in een gerenommeerde privékliniek in Parijs. Tevens zette zij haar eigen praktijk aan huis op voor injectables en huidtherapieën.

Dokter MacLennan is sinds 2015 geregistreerd plastisch chirurg in Nederland en sinds 2016 ook in Frankrijk.

Sinds januari 2018 is dokter MacLennan weer terug in Nederland. Ze consulteert en opereert in het Boerhaave Medisch Centrum in Amsterdam en heeft haar eigen praktijk ‘MAClinic’ voor injectables en huidtherapieën in Bussum en Parijs.

Dokter MacLennan is getrouwd met Bernard en zij hebben samen 4 kinderen. Een zoon Philip, en drie dochters Annabelle, Juliette en Rosalie.
In haar vrije tijd is ze het liefst samen met haar gezin of treedt ze op met haar band (voormalig Hermes House Band) waarin ze al meer dan 20 jaar zingt.